Knjige za čitanje te PDF Knjige časopisi novine psihološke knjige najčitanije knjige online knjige,knjige preporuke knjige za mlade najbolje knjige

Responsive Advertisement

četvrtak, 24. studenoga 2022.

Đani Rodari Telefonske priče PDF Knjiga

 

 

Žanr: knjiga za decu
Jezik: hrvatski

Bio jedanput u Vareseu rađunovođa Bianchi. Bio je trgovački predstavnik i šest dana u tjednu putovao je čitavom Italijom, na istok, zapad, na jug i sjever, a i sredinom Italije, prodajući lijekove. U nedjelju bi se vratio kući da u ponedjeljek ujutro opet otputuje. No prije negoli bi otputovao, njegova bi mu kćerkica rekla: Ne zaboravi, tata, svaku večer jednu priču.
Jer ta djevojčica nije mogla zaspati bez priče, a mama joj je već ispričala sve koje je znala i po tri puta. I tako je svake večeri, ma gdje se nalazio računovođa Bianchi tačno u devet nazivao Varese da bi ispričao priču svojoj djevojčici. A ova knjiga sadrži upravo te priče računovođe Bianchija.

 

Đani Rodari (1920–1980) jedan je od najpoznatijih italijanskih pisaca za decu. Junaci njegovih priča, koji prolaze kroz neočekivane i čudesne događaje, omiljeni su među decom širom sveta. Rodarijeve knjige prevedene su na razne jezike, a u mnogim zemljama ušle su i u školsku lektiru. O tome da je Rodari veliki svetski pisac svedoči i Andersenova nagrada koju je dobio 1970. godine.

 

https://www.datoteke.online/index.php/s/FcFTnVjlBYhZOnY

 

Nema komentara:

Objavi komentar

Hvala na Komentaru

Looking For Anything Specific?

Nasumične knjige

Knjige za čitanje te PDF Knjige časopisi novine psihološke knjige najčitanije knjige online knjige,knjige preporuke knjige za mlade najbolje knjige

Comments

Obrazac za kontakt

Naziv

e-pošta *

Poruka *